Jezik:
četrtek, 25. julij, 2024

O podjetju

Naša osnovna dejavnost je avtomatizacija rastlinjakov in avtomatizacija namakalnih sistemov. Prvi zametki našega razvojnega dela segajo v 80.leta prejšnjega stoletja. Ker takratni jugoslovanski trg ni premogel namakalnih sistemov, smo v našem podjetju pričeli z izdelavo mini kapljačev in mini razpršilcev.

Na tujem trgu je že bilo nekaj tovrstne opreme, vendar je obstajala za vsako funkcijo svoja omara. Ena omara je imela kontrolo ogrevanja, druga omara pa je skrbela za prezračevanje. Dogajalo se je, da se je aktivno ogrevalo, rastlinjak pa je bil odprt, kar je posledično bila velika izguba energije.

Z našimi partnerji smo združili moči in znanje in nastala je naša prva avtomatika rastlinjakov, ki je vsebovala vse regulacije klime v rastlinjakih. Sočasno smo začeli še z avtomatizacijo namakalnih sistemov – sprva ukoreninjenje potaknjencev, kasneje pa smo na trg dali kompleksno avtomatizacijo namakalnih sistemov.

Počasi in zanesljivo smo nadgrajevali naše znanje ter ga vgrajevali v programe avtomatizacije rastlinjakov in avtomatizacije namakalnih sistemov. Naloge in potrebe so nam narekovali naši kupci in doma in v tujini.

Danes uporabljamo industrijske programabilne krmilnike vrhunskega proizvajalca FATEK s Tajvana, kjer je doma center industrijske avtomatizacije. Postali smo tudi njihov uradni zastopnik in distributer za Slovenijo.

Vedno smo in bomo strmeli za novimi metodami avtomatizacije rastlinjakov in avtomatizacije namakalnih sistemov.

Danes razpolagamo z vrhunskimi programi avtomatizacije rastlinjakov in avtomatizacije namakalnih sistemov.

Vendar se ne bomo ustavili. Še naprej bomo aktivno spremljali želje naših kupcev in nadgrajevali nova spoznanja o gojenju cvetja in zelenjave.

Povpraševanje